dijous, 26 de desembre del 2013

Identitat i territori



En entrades anteriors ús he parlat de les competències comunicatives, de com parlar bé en públic i tècniques per parlar bé en públic, entre d'altres. Doncs bé, anem a portar-ho a la pràctica tot plegat.
Per fer-ho, vem ralitzar un treball de l'asignatura de COED juntament amb la de GITIC, la qual es deia, Identitat i territori.
Consistia en el seguent, haviem d'escollir un tema per parelles, el que més ens agrades o amb el que estiguesim d'acords els dos components del grup. Un cop escollit el tema, comença el treball.
La idea és que sobre el tema que haviem escollit, en el nostre cas l'escalada, haviem de explicar com condiciona en la identitat d'una persona o del territori, d'aquí el nom del tereball.
Així doncs el nostre objectiu principal del treball era explica als companys i als nostres professors com l'escalada podia determinar la identitat d'una persona que la practica.
A l'inici he dit que amb aquest treball, treballariem les competències, el parlar en públic, etc. Doncs si que els vem treballar perquè vem tenir que fer una exposició oral davant de tota la classe i els dos professors. A la presentació ens haviem d'ajudar del suport de les TIC, en el nostre cas vem escollir el programa de presentacions Prezi. La presentació la tenime que portar molt preparada ja que tenim un límit de temps de deu minuts, això ens condicionava molt perquè és difícil explicar tot un tema ( i sobretot un tant extens com és l'escalada) en deu minuts. En aquet moment vem utilitzar les tècniques que haviem après en el llibre com parlar bé en públic. Ens vam fer un guio i el vem estructurar, buscants els conceptes clau que voliem donar a coneixer. Primer de tot vem fer una pinzellada sobre els tipus d'escalada, evidentment no els vem poder exposar tots, només tres que consideravem els més propers i espectaculars, ja que voliem fer una exposició amena i que crides l'atenció. A continuació vem parlar dels reptes que ha de superar un escalador per tal d'arribar al seu objectiu. En aquest punt vem recorrer al recurs dels vídeos juntament amb la comunicació oral, creiem que amb els vídeos els nostres companys s'enganxarien més a la exposició.
Per acabar vem fer una entrevista a un jove escalador que explicava la seva relació amb el món de l'escalada i el que li havia aportat. Vem escollir aquest noi, perquè els nostres companys es poguesin sentir més identificats i que així ho entenguesin millor.
Com em vist és un treball que requereix de les competències comunicatives, ja que és una exposició oral i estem parlant en públic, això implica dominar la llengua, adequar el nostra llenguatge al del públic, controlar la gesticulació, ser clars i breus, tot exposant els conceptes més rellevants. No només això, també han intervingut les TIC, amb imatges que cridesin l'atenció i fosin vistoses.




Fent una relfexió personal, és un treball que em va agradar molt, vem escollir el tema de l'escalada, el qual jo domino bastant i d'aquesta manera teniem uns bons coneixements del tema. Aquest ens va permetre saber expresar la nostra idea amb naturalitat i arribar millor al públic. Vaig acabar molt satisfet de la feina feta i crec que el domini de les TIC va estar força bé, també per el que fa a la interacció amb el públic, ja que ens un moment vem demanar l'ajuda d'una companya. També ens va servir per agafar aquesta confiança que és essencial alhora d'expresar-te amb persones al davant i evidentment per posar en pràctica la teoria que haviem anat aprenent al llarg del semestre.


Per concloure aquesta entrada, ús deixo la meva presentació de Prezi on podreu el nostre treball, també ús deixo uns links de companys que expliquen també la seva experiencia amb el treball de Identitat i territori.

Lucia Barca
Anna Borbonet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada